Meniu site
YouTube
RUTUBE
Zygote Body
BioDigital: 3D
Excursii virtuale
Camere web
Calendar
« Iunie 2023 » | Ln | Mr | Mrc | Joi | Vn | Sa | Dm | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|
Cercetări Biologice
Principală » 2023 » Iunie » 23 » Insuficiente cereale integrale, orez și cereale procesate și carne procesată - principalii factori favorizanți ai diabetului de tip II
20:29 Insuficiente cereale integrale, orez și cereale procesate și carne procesată - principalii factori favorizanți ai diabetului de tip II |
Numărul de cazuri de diabet a crescut în ultimii 40 de ani de la 100 de milioane la 500 de milioane, ceea ce a dus la creșterea numărului de cazuri de afecțiuni asociate, precum obezitatea și riscul de boli cardiovasculare.
Un studiu recent publicat în Nature care a analizat date din 184 de țări colectate într-o perioadă de aproape 30 de ani (1990 - 2018) a arătat că una dintre cauzele fundamentale ale diabetului de tip II este alimentația deficitară (responsabilă pentru circa 95% dintre cazuri).
Dintre cei 11 factori luați în calcul, trei s-au dovedit cei mai importanți:
• o alimentație săracă în cereale integrale.
• cantități mari de cereale rafinate (ce stau la baza pâinii albe, de pildă) și de orez rafinat (orezul alb, care are înlăturat stratul superior în procesul de rafinare).
• cantități mari de carne procesată (cum ar fi mezelurile de toate tipurile).
Alți factori, cu mai mic impact:
- consum redus de iaurt.
- consum excesiv de sucuri.
- consum excesiv de cartofi.
- consum insuficient de fructe.
- consum insuficient de nucifere și semințe.
- consum insuficient de vegetale.
Dieta deficitară este corelată într-un număr mai mare de cazuri cu diabetul de tip II la bărbați, decât la femei.
Paragrafele de mai sus reprezintă un rezumat al articolului-sursă.
Dacă sunteți interesat de înțelegerea a ceea ce înseamnă o dietă echilibrată, citiți articolul nostru recent: Ghidul alimentației sănătoase, în care integrăm cele mai importante articole pe care le-am publicat pe acest domeniu, pornind de la cercetările recente cu privire la alimentația omului.
https://www.scientia.ro/biologie/57-alimentatie/8851-insuficiente-cereale-integrale-cereale-si-orez-procesate-si-carnea-procesata-principalii-factori-favorizanti-ai-diabetului-de-tip-ii.html |
Vizualizări: 46 |
Adăugat de: oxana-1976
| Rating: 0.0/0 |
|
Flash-animaţie
Platforme educațio
Laborator virtual
Feedback
Linkuri portal
Wikipedia
YouTube
Perioada de exist
Statistica siteul
Formularul pentru autentificare
|
| | |