Luni, 20.05.2024, 06:08
V-aţi autentificat ca Vizitator | Grup "Vizitatori"Bine aţi venit Vizitator | RSS   



                                                                       

                      

                                                   Site-ul profesorului de biologie  Gheorghe JULEA                                                                                                         
                                                     IP IÎ LICEUL TEORETIC "M. EMINESCU", CĂUȘENI                           

 


 

 

 

 

              

Meniu site
YouTube
RUTUBE
Zygote Body
BioDigital: 3D
Excursii virtuale
Camere web
Calendar
«  Iunie 2023  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Cercetări Biologice

Principală » 2023 » Iunie » 23 » Insuficiente cereale integrale, orez și cereale procesate și carne procesată - principalii factori favorizanți ai diabetului de tip II
20:29
Insuficiente cereale integrale, orez și cereale procesate și carne procesată - principalii factori favorizanți ai diabetului de tip II

Numărul de cazuri de diabet a crescut în ultimii 40 de ani de la 100 de milioane la 500 de milioane, ceea ce a dus la creșterea numărului de cazuri de afecțiuni asociate, precum obezitatea și riscul de boli cardiovasculare.

Un studiu recent publicat în Nature care a analizat date din 184 de țări colectate într-o perioadă de aproape 30 de ani (1990 - 2018) a arătat că una dintre cauzele fundamentale ale diabetului de tip II este alimentația deficitară (responsabilă pentru circa 95% dintre cazuri).


Dintre cei 11 factori luați în calcul, trei s-au dovedit cei mai importanți:
• o alimentație săracă în cereale integrale.
cantități mari de cereale rafinate (ce stau la baza pâinii albe, de pildă) și de orez rafinat (orezul alb, care are înlăturat stratul superior în procesul de rafinare).
cantități mari de carne procesată (cum ar fi mezelurile de toate tipurile).

Alți factori, cu mai mic impact:
- consum redus de iaurt.
- consum excesiv de sucuri.
- consum excesiv de cartofi.
- consum insuficient de fructe.
- consum insuficient de nucifere și semințe.
- consum insuficient de vegetale.

Dieta deficitară este corelată într-un număr mai mare de cazuri cu diabetul de tip II la bărbați, decât la femei.

Paragrafele de mai sus reprezintă un rezumat al articolului-sursă.
Dacă sunteți interesat de înțelegerea a ceea ce înseamnă o dietă echilibrată, citiți articolul nostru recent: Ghidul alimentației sănătoase, în care integrăm cele mai importante articole pe care le-am publicat pe acest domeniu, pornind de la cercetările recente cu privire la alimentația omului.

 https://www.scientia.ro/biologie/57-alimentatie/8851-insuficiente-cereale-integrale-cereale-si-orez-procesate-si-carnea-procesata-principalii-factori-favorizanti-ai-diabetului-de-tip-ii.html

Vizualizări: 46 | Adăugat de: oxana-1976 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Flash-animaţie
Platforme educațio
Laborator virtual
Feedback
Linkuri portal
Wikipedia
YouTube
Perioada de exist
Statistica siteul
Formularul pentru autentificare

Copyright MyCorp © 2024