Meniu site
YouTube
RUTUBE
Zygote Body
BioDigital: 3D
Excursii virtuale
Camere web
Calendar
« Mai 2024 » | Ln | Mr | Mrc | Joi | Vn | Sa | Dm | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Cercetări Biologice
Acesta nu este un fruct atrăgător.
Aspectul său seamănă cu pielea de pe spatele unui aligator. De fapt,
uneori este numit "para aligatorului". Şi a fost evitat de către unii
oameni din cauza conţinutului său ridicat de grăsimi. Într-adevăr,
avocado este bogat în lipide.
Un singur fruct poate conţine până la 30
de grame de grăsime, mai mult decât orice alt fruct. Dar există un mare
semn de întrebare. Nu toată grăsimea este creată în acelaşi fel. Acidul
oleic, grăsimea care se găseşte în avocado, este un acid gras
mono-nesaturat, care este în realitate corelat cu un risc redus de a
suferi de o boală cardiovasculară. Acelaşi acid gras se găseşte, de
asemenea, în măsline şi unele studii provocatoare au ar
...
Detalii... »
Vizualizări: 369 |
Adăugat de: oxana-1976 |
Data: 23.01.2014
|
|
Ce sunt nitraţii? Ionul nitrat (azotat)
este alcătuit din oxigen şi nitrogen (azot) şi se găseşte în mod natural
în pământ, unde serveşte ca sursă de azot plantelor, fiind necesar
creşterii acestora. Azotul, potasiul şi fosforul sunt cele trei minerale
ce sunt esenţiale dezvoltării plantelor.
Azotaţii sunt o parte importantă a
ciclului azotului în natură, apărând atât ca rezultat al descompunerii
de către microbi a resturilor de materie animală şi vegetală aflate în
putrefacţie, cât şi a oxidării de către bacteriile aflate în rădăcinile
legumelor a azotului din aer.
Pe măsură ce plantele cresc, utilizează
toate resursele de azot din sol, ce trebuie ap
...
Detalii... »
Vizualizări: 434 |
Adăugat de: oxana-1976 |
Data: 23.01.2014
|
|
De ce este iodul adăugat în sare? Când
în 1811 Bernard Courtois a observat fumul violet produs atunci când era
curăţat rezervorul de extracţie al algelor marine, nu şi-a imaginat
câtuşi de puţin că pregătea terenul pentru una dintre cele mai
importante descoperiri din domeniul nutriţiei din istorie. Să revenim un
pic. Courtois deţinea o fabrică care producea azotat de potasiu,
cunoscut mai bine sub numele de salpetru.
Această substanţă era o componentă
extrem de importantă a prafului de puşcă şi se afla la mare cerere în
rândul armatei. O sursă de nitrat de potasiu era materia vegetală şi
Courtois a constatat că algele descompuse întrunesc calităţile
necesare. Dar era necesar ca rezervoarele mari care erau utilizate
pentru
...
Detalii... »
Vizualizări: 356 |
Adăugat de: oxana-1976 |
Data: 23.01.2014
|
"Singurul lucru de care trebuie să ne
fie teamă este însăşi frica", a spus Franklin D. Roosevelt. S-ar putea
să se fi referit la ceea ce şi cercetările au demonstrat şi anume că
oamenii sunt dispuşi să îndure un pic mai multă durere, dacă astfel îşi
petrec mai puţin timp în aşteptarea acesteia. Teoriile clasice ale
luării deciziilor presupun că oamenii se grăbesc spre o recompensă de
moment şi amână pedepsele, pentru că suntem obişnuiţi să dăm mai puţină
greutate evenimentelor ce vor surveni într-un timp mai îndepărtat.
Este vorba despre aşa-numita "reducere a
timpului". Dar această teorie este complet desconsiderată atunci când
intervine durerea. O explicaţie ar putea fi faptul că anticiparea
durerii este neplăcută în sine, fii
...
Detalii... »
Vizualizări: 339 |
Adăugat de: oxana-1976 |
Data: 23.01.2014
|
Când cineva spune că o substanţă dă
dependenţă, asta poate însemna două lucruri: că provoacă o dependenţă
fizică, atunci când corpul tău începe să depindă de prezenţa unei
anumite substanţe pentru bunăstarea sa fizică şi că a început să
modifice procesele obişnuite pentru a se adapta la noua normalitate
artificială. Lipsa bruscă a acelei substanţe nu-i va da corpului
suficient timp să compenseze pentru ea. Efectele vor fi simptomele
specifice sevrajului, precum greaţa, vărsăturile, dureri în piept,
dureri de cap şi musculare, convulsii, transpiraţie incontrolabilă şi
dificultăţi de respiraţie.
Alcoolul e un exemplu în acest
sens. Dacă nu îl consumi în mod normal şi te-ai hotărî dintr-o dată să
bei ca un student în vacanţa de primăvară, corp
...
Detalii... »
Vizualizări: 357 |
Adăugat de: oxana-1976 |
Data: 23.01.2014
|
|
Există mai multe grupe diferite de
sânge. Acestea conţin diverse tipuri de celule şi nenumărate molecule
care oferă corpului substanţele nutritive necesare pentru ca el să
funcţioneze corespunzător. Cele două mari tipuri de celule din sânge
sunt globulele albe şi cele roşii. Globulele roşii reprezintă aproape
45% din volumul sângelui. Cele albe reprezintă mai puţin de 1%. Ceea ce
rămâne e cunoscută drept plasmă sanguină şi reprezintă aproximativ 55%
din volumul sângelui.
Înainte să explicăm ce fac exact
toate aceste componente ale sângelui, să aruncăm o privire asupra
locului de unde vin ele. De dragul simplităţii, o să spun doar că
aproape tot ce intră în componenţa sângelui ajunge acolo din tractul
digestiv, plămâni sau măduva osoasă.
T
...
Detalii... »
Vizualizări: 459 |
Adăugat de: oxana-1976 |
Data: 23.01.2014
|
|
Vizualizări: 340 |
Adăugat de: oxana-1976 |
Data: 01.12.2013
|
|
|
Flash-animaţie
Platforme educațio
Laborator virtual
Feedback
Linkuri portal
Wikipedia
YouTube
Perioada de exist
Statistica siteul
Formularul pentru autentificare
|
| | |